Lizzi’s Walla Walla-tuin – Groene Tuin

Ik ben Lizzi en ik woon in Walla Walla, Washington. We zijn hier 2½ jaar geleden naartoe verhuisd vanuit Portland, Oregon, waar ik al 20 jaar tuinierde. Hoewel mijn plantzone niet te veel veranderde, van 8b naar 7a, is het hier kouder en droger genoeg dat veel van mijn favorieten het niet zouden halen. Ik maakte veel fouten in mijn eerste tuin, en hoewel het weelderig was, was het chaotisch. Deze keer zou ik beter plannen, me concentreren op een beperkt palet van droogtetolerante planten, gebladerte over bloemen, maar nog steeds genoeg bloemen om bestuivers aan te trekken. De achtertuin was vrijwel een schone lei, met uitzondering van volwassen ceders in de achterste hoek en een paar crabapples en een esdoorn langs het achterste hek. Onze eerste zomer hebben we nogal wat van de tuin verwijderd om de tuinbedden uit te breiden en twee bomen geplant – een kweepeer en een huilende witte den – maar dat was het dan ook. Ik wilde leren wat hier bloeide door tijdens mijn ochtendritten aandacht te besteden aan de tuinen van andere mensen. Afgelopen voorjaar heb ik het plan uitgevoerd dat ik me van de winter had voorgesteld, en in de loop van de zomer heb ik gezien wat werkte en wat niet. (Slechts één ding heeft de hittekoepel niet overleefd!). Dit jaar heb ik wat herschikking gedaan, nog een paar planten toegevoegd en geniet ik van de vroege seizoensshow. Ik kan niet wachten om het midden in de zomer te zien.

Vroege zomer schoonheid in de achtertuin

planten met heldergroen blad en paarse bloemenHelder gebladerte brengt een enorme hoeveelheid kleur in deze ruimte in de achtertuin.

tuinbed met verschillende soorten hotasDe schaduwtuin, met prachtige hosta’s

roestige metalen tuinkunst naast een hostaSculpturale metalen accenten zien er perfect uit met de hosta ernaast.

kleine schaduwtuinMooi rotswerk vormt een aanvulling op de planten in de schaduwtuin.

bladplanten met verschillende kleurenCentraal staat een intens blauwe hosta. Daarachter voegt een blauw geglazuurde pot kleur toe aan het ontwerp en geeft het hoogte aan de hosta die erin groeit.

Heeft u een tuin die u wilt delen?

Heb je foto’s om te delen? We zouden graag uw tuin zien, een bepaalde plantencollectie waar u van houdt, of een prachtige tuin die u heeft mogen bezoeken!

Om in te dienen, stuur 5-10 foto’s naar [email protected] samen met wat informatie over de planten op de foto’s en waar je de foto’s hebt gemaakt. We horen graag waar u zich bevindt, hoe lang u al aan het tuinieren bent, successen waar u trots op bent, mislukkingen waarvan u geleerd heeft, verwachtingen voor de toekomst, favoriete planten of grappige verhalen uit uw tuin.

Heb je een mobiele telefoon? Tag je foto’s op Facebook, Instagram of Twitter met #FineGardening!

Ontvangt u de GPOD al per e-mail? Registreer hier.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Cypresgalerie.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart